houtvergasser

Houtvergasser voor meer informatie is Wilfred graag bereid u de mogelijkheden en toepassingen mondeling toe te lichten. Wij werken hiermee samen met Eco4You.


 

HVS-E houtvergassers behoren met hun hoge rendement 88 - 91% tot de allerbeste.

Door hun zeergoede prijs/kwaliteid verhouding behoren zij ook tot de meest verkochte houtvergassers.


Zie onze houtvergasser brochure met pakketprijzen.

 

Het werkcertificaat garandeert u een houtvergasser die voldoet aan de allerhoogste milieu eisen op gebied van CO²-emissie en stof-emissie.

Gemeenten en instellingen stellen steeds hogere milieu-eisen  met  het werk certificaat kunt u aantonen dat uw houtvergasser voldoet aan deze eisen. 

 

Alle houtvergassers zijn nu leverbaar incl. Lambda-sonde.

 

 

Een houtvergasser heeft zijn hoogste rendement in combinatie met een opslagvat. Hiervoor is ons MBO lagen-opslagvat met ingebouwd geleidesysteem het meest geschikt.


Door de lange tussenpozen van brandstof bijvullen en het hoge rendement zijn de HVS-E houtvergassers zeer effectief, zuinig en gemakkelijk in gebruik.


Optimale prestaties en rookgastemperatuur  geregeld.

De HVS Economic bereikt ook zonder lambda regeling een zeer schone uitstoot. Door het gebruik van de nieuwste besturings-
technologie heeft ons product nu al een lagere emissienorm dan de reeds geldende strenge emissienorm. Met deze serie ketels haalt u het hoogste rendement uit uw brandstof en bespaart u op de best mogelijke manier het milieu. Elk van onze modellen is
uitgerust met deze elektronische-besturing. Deze permanente monitoring van rookgas- en keteltemperatuur betekent voor u een maximaal comfort door een gelijkmatige verbranding. De fysica van het verbrandingsproces hier is gekopieerd vanuit de natuur en in een uitstekende manier in onze ketel modellen geïntegreerd.


Buffer opslagvaten;

Vanwege de enorme warmte afgifte van onze ketels, is het installeren van een opslagbuffer noodzakelijk. Een minimaal buffervolume van 55 l per kW ketelvermogen is nodig om een optimaal installatierendement te behalen. Om een nog grotere efficiëntie te bereiken raden wij u echter (afhankelijk van de beschikbare ruimte) een buffervolume van 70 tot 100 liter per kW ketel vermogen te plaatsen. Ons MBO buffer opslagvat met zijn ingebouwde geleide systeem SLS ® is hiervoor het meest geschikt. Het karakteristieke van deze installaties zijn de lange tussenpozen totdat er brandstof bijgevuld moet worden, als ook het rendement van 88 tot 91 %. Zodoende zijn onze verwarmingsketels zeer effectief, zuinig en gemakkelijk in het gebruik.

Voordelen HVS-E;
  • eenvoudige bediening en
  • gemakkelijk schoon te maken
  • robuuste constructie van de laadruimte, 6mm sterk ketelstaal
  • duurzaam en geteste verwarmingketeltechniek
  • gemoduleerde verbranding en temperatuurregeling voor rookgassen
  • rookgasturbulatoren voor meer vermogen en lagere temperaturen
  • ingebouwde beveiliging tegen oververhitting
  • Tüv gekeurd volgens DIN EN 303-05

 

 

 

               


         Hier ziet u de volledige verbranding van het houtgas
                         in de onderste branderkamer


HVS-E houtvergassers zijn verkrijgbaar in de uitvoeringen,
25, 40, 60 en 100kW


Zie onze houtvergasser brochure met pakketprijzen.